Otroški festival “Juhuhu, počitnice!” je celodnevna dobrodelna prireditev, na kateri bomo zbirali sredstva za obnovo igrišča pri Osnovni šoli Vinica

KDO SMO?

Festival organizira Društvo Smnj na plac, ki povezuje belokranjske lokalne ustvarjalce in potrebo in z malimi dobrimi deli med Belokranjci znova vzbuja skrb za sokrajane.

Vsako zadnjo soboto zato v Črnomlju prirejamo sejem vzajemnosti in kreativnih idej Smnj-na-plac!, ki mladim ustvarjalcem nudi možnost, da na prodajnih stojnicah brezplačno predstavijo svoje izdelke in se povežejo s podobnomislečimi ljudmi. Hkrati obiskovalcem omogoča, da na brezplačnih predavanjih in delavicah osvojijo nova znanja, z izmenjavo oblačil, semen, sadik in otroških igrač ter z Dobrodelno košarico, v kateri zbiramo oblačila, higienske pripomočke in hrano za družine v socialni stiski, pa povezujemo našo skupnost z ustvarjalnostjo, vzajemnostjo in dobrodelnostjo.

prostovoljci 1 Stojnica nakit kvadrat

Trdno namreč verjamemo, da so ravno povezanost skupnosti, prost pretok idej in ustvarjalnost tisto, kar v družbi sproža inovativnost in nam lahko pomaga spremeniti našo prihodnost na boljše.

ZAKAJ DOBRODELNI FESTIVAL?

Ker verjamemo, da je potrebno čut za soljudi vzbuditi že v otrocih, zanje na vsakem sejmu organiziramo brezplačne ustvarjalne delavnice, predstave, urice pravljic in podobne aktivnosti, na katerih spoznavajo pomen sodelovanja, skrbi za naravo in trajnostnega načina življenja. Otroci so tako postali naši najbolj zvesti obiskovalci, zato smo se lani odločili, da priredimo dogodek, kot ga Bela krajina še ni videla: dobrodelen celodnevni otroški festival!

Lani smo tako zadnjo soboto v juniju v črnomaljski Jurjevanjski dragi skozi dobra dela še bolj tesno povezali našo lokalno skupnost in skupaj z obiskovalci prireditve zbirali sredstva, s katerimi smo osrečili otroke iz vrtca in osnovne šole v Dragatušu.

otroska kvadrat otroska kvadrat2

Ker je bil festival Juhuhu, počitnice med obiskovalci izredno pozitivno sprejet, smo se odločili, da ga letos ponovimo.

20. junija 2015 bomo tako Jurjevanjsko drago znova napolnili z otroškim smehom: od 10. do 20. ure vas bomo pričakali z ustvarjalnimi delavnicami, spretnostnimi igrami in zabavnim programom na in pod odrom.

Tudi tokrat bo festival dobrodelno obarvan: na njem bomo s srečelovom, prostovoljnimi prispevki in prispevki za sodelovanje otrok na delavnicah in v igrah zbirali donacije za obnovo šolskega igrišča na Vinici.

Obiskovalci prireditve se bodo lahko v zameno za donacijo pomerili v zabavnih igrah ter se preizkusili v ustvarjalnih delavnicah, za dobro voljo pa bodo skrbeli glasbeniki in plesalci. Ti za male obiskovalce pripravljajo tudi glasbene in plesne delavnice, ponudniki sladkih dobrot pa bodo na otroške obraze zagotovo pričarali velike nasmehe!

KAKO LAHKO POMAGATE?

Na naše povabilo k sodelovanju pa so se odzvale vse ključne lokalne institucije – podprli so nas občina Črnomelj, RIC Bela krajina, Krajevna skupnost Črnomelj,  Mladinski center BIT,  Lokalna akcijska skupina za preprečevanje odvisnosti od drog in vzpodbujanje prostovoljstva ter ostala društva in posamezniki, ki bodo soustvarjali program prvega belokranjskega otroškega festivala.

Kljub temu društvo Smnj na plac kot organizatorja festivala čaka še precej stroškov, zato se s prošnjo za finančno pomoč obračamo na lokalna podjetja in tudi posameznike, ki nam bi lahko pomagali.

Če se prireditve ne boste mogli udeležiti, a bi kljub temu podprli naše delo in pomagali otrokom do igral, nam lahko pomagate z donacijo društvu Smnj na plac (Ručetna vas 1, 8340 Črnomelj, TRR: SI56 6100 0000 8848 978). Prav tako bomo veseli tudi morebitnih materialnih donacij, saj bomo na festivalu sredstva za igrišče na Vinici zbirali tudi s srečelovom.

KAJ BOMO POČELI NA FESTIVALU?

zabavni program ikona

ikonca-copic-bela igralnica ikona